Saturday, June 11, 2011

Hidup Kembali ...

Assalammualaikum semua ....
Wah , sudah lama tak ke sini ....
Sibuk amendelah sampaikan blog tak dirawat dan tak dikasi ubat ....
Okay , sudah merepek ni  ....
Gomenasai !
Tolong maafkan segala  kelakuan dan ketidaksopanan Cik Beskel dan Piano ini !
Owh ya , kalian semua apa khabar ??
Sihat seperti biasakah ??
http://www.emocutez.com
Alhamdulillah , baguslah kamu semua sihat !!!

Wah , banyak sekali perkara saya nak ceritakan di sini ...
Dalam sebulan saya tidak berblogging , lain betul rasanya ...
Dari peristiwa sedih , gembira , mengujakan dan macam-macam lagi ...

Saya baru keluar dari kolej dan sekarang saya berada di rumah ...
Terima Kasih kepadanya , dia menasihati saya dan segalanya ...
Saya berharap kita boleh bertemu kelak ...
Shah Alam , tunggu saya ! Saya datang !
http://www.emocutez.com
Wah , tidak sangka saya akan belajar di universiti ...
Saya tidak pernah berjauhan daripada keluarga dalam jangka masa yang panjang ...
Dan , mungkin ini yang pertama kalinya ...
Nulia ! Kamu sudah melangkah ke alam dewasa ...
Jangan seperti kanak-kanak lagi !
Wah , nervousnya jadi dewasa ! hihi ...
http://www.emocutez.com
Kamu semua , apa rasa jadi dewasa ?

Sebelum ini , salah seorang senior saya telah melamar saya ...
Erk! Saya baru sahaja mahu belajar di universiti ...
Tiba-tiba , begini pula jadinya ?
http://www.emocutez.com
Di sekolah dahulu , saya hanya menganggap sebagai senior dan tidak lebih dari itu ...
Dulu , ada yang ingin menjadikan saya sebagai gf mereka ...
tapi , entahlah ... saya tak dapat fokus dengan perkara ini ...
serta merta saya menolak mentah-mentah dengan alasan
http://www.emocutez.com
'' Maaf ... Kita Kawan , bukan ? ''
Kata Ibu ( Teacher Rohana ) :
'' Apabila kita jatuh cinta dengan seseorang , secara tak langsung ...
ia mengajar kita supaya menjadi lebih dewasa ...
Emosi , Tingkah Laku perlu dijaga dan perlu control ...
Dan yang penting , ia tidak membawa kita kepada kemungkaran...
Jadikan cinta itu sebagai satu motivasi untuk kita ... ''

Saya akan ingat selalu kata-kata ini Ibu , walaupun saya tak tahu apa itu cinta ...
Hari itu , saya berpeluang berjumpa dengan Ibu lagi sebelum ke kolej , beliau menasihati saya ...

'' Kita jangan jual mahal  kepada seseorang yang menyukai kita ...
Cuba buka minda dan hati , beri peluang kepada dia ...
Sebenarnya , lelaki yang menyukai kita itu sebenarnya lebih baik
daripada lelaki yang kita suka ...
Nak tahu kenapa , kerana dia menerima diri kita yang seadanya
berbanding dengan lelaki yang kita suka ...''

Wah , sungguh bermakna sekali ...
Ya , saya akan sentiasa ingat ! Terima Kasih Ibu !
Wah , saya juga nervous nak hadapi semua ini ...
Saya senang melihat sahabat saya Fatin dan Amira ...
Mereka mempunyai teman istimewa dalam hidup mereka ...
Tempat untuk mengadu kesedihan , berkongsi kegembiraan , saling menasihati , berkongsi kejayaan...
Wah , semoga hubungan mereka berkekalan hingga ke pelamin ... hihi
Wah , kalau mereka berdua dapat tahu tentang , tak ke naya saya kena jadi pengapit mereka ...
http://www.emocutez.com
hahaha~~~ .... X]

Haaa~~ sudahlah jangan main-main lagi ...
Peristiwa yang lalu biarlah ia diterbangkan jauh-jauh ...
Yang penting , satu lagi tanggungjawab yang menunggu saya di Shah Alam ...
Semoga Berjaya!
Wah , manalah tahu , kalau blogger adakan Majlis Bertemu Mesra Dengan Blogger Malaysia ...
Mungkin kita boleh berjumpa , bukan ? hihi

Sekarang ni saya tengah geram ... kenapalah remote ni tak nak berfungsi ?!!!
Cepatlah  berfungsi!!!!!!!!
Adakah kerana semalam , saya begitu teruja apabila pulang ke rumah ...
Lalu , tidak sedar ... saya mengetuk-ngetuk kerusi dengan remote TV http://www.emocutez.comdi ruang tamu ???
Owh tidak!!!~~ ini semua salah saya !!!
Saya kena marah dengan mama kerana merosakkan remote TV buat kali keduanya ...
http://www.emocutez.comSaya memang tak berguna !! =_='' ...

Kepada yang tidak berpeluang melanjutkan pelajaran ke menara gading ...
Jangan risau , Allah sedang menyusun sesuatu yang indah di masa hadapan ...
Shah Alam !!!!! Tunggu Saya !!!! Saya Datang !!!!
Doakan saya berjaya ...

8 comments:

IJAT360 said...

Universiti mana ek? kata nak bagi tahu? ^^

adan said...

tahniah nulia.. saya tumpang gembira untuk awak.. ^___^ bestnya kalau ada perjumpaan blogger kan..kan..kan.. ahahaha...

Nulia said...
This comment has been removed by the author.
Nulia said...

adan:hihi...thankyou!!!!
wah ..betul !!!! seronoknya !!!!hihi X]

Nulia said...

ijat: hihihi~~~univ tu nanti saya beritahu di fb ye...hihi~~~ ^_^..

adan said...

orang pertama sya nak jumpa ialah nulia! boleh? keh keh keh ^____^

Surie said...

Tahniah dik!dh nak masuk uni..uitm or unisel ye?

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini