Monday, July 9, 2012

Masalah Lagi !

Assalammualaikum .

This afternoon .

I was such a ''ribut'' , sampai leher sakit . Uh! . Janji dengan kawan pukul 9 pagi nak jumpa , nak tahu I oversleep this morning . Masya-Allah , kenapalah ?

No problem selepas tu ,  I punggah segala barang empunya kawan masuk ke dalam bonet . Pergh , penat kut ! My brother tengok ajer , tahu dalam hatinya rumah dah jadi stor simpan barang diorang . Sepatutnya , diorang tu datang ambil , ni tak saya pulak kena angkut bawa balik dan beri balik kepada diorang .
Ish , okay sorry . Saya terlalu lembut , kena tegas sikit !

Continue ... so , I drove to my friend's house in Lunas . Dengan leher rasa tak selesa , mata rasa berat semacam dan that time , i felt very uncomfortable .
Lepas ambil kawan di Lunas , I suruh abang I drive sebab jalan Kulim berliku-liku , penuh traffic light , cars , jammed!

On the way to rumah sewa yang memeningkan kepala tu , otak berfikir dan bermain soal jawab . I was thinking , kalau saya tak tinggal di asrama . For the whole semester , I kena ambil diorang di rumah sewa yang memeningkan tu . Ya Allah , walaupun diorang bagi duit minyak sekali pun . Sorry to say , saya tak sanggup . Bukan tak nak tolong tapi rumah saya jauh lagi dari poli .

Imagine , from my house in Merbau Pulas . I kena drive hampir 20 kilometer ke Kulim , sampai di Kulim kena pergi rumah sewa diorang jauh sikit dari poli . Gosh ! Penat , jalan situ sesak kut time pagi dan petang . Diorang naik kereta relax jer , I kena ulang sana sini for them . bukan tak nak tolong , fahamlah juga keadaan saya ni . Apatah lagi , bulan Ramadhan . Don't make me faint on the road , dear !

Tolong sekali -sekala bolehlah but for everyday . My parents pasti marah . I dah kena marah dengan abang I tadi pasal ni . Woah , my headache .

By the way , u'olls kan boleh bawa motosikal . So , tak boleh ke korang bawa motor tu ke rumah sewa . Lagian , ada tiga orang boleh bawa motor dalam rumah tu . Takkan tak boleh bawa motor sendiri ?
Janganlah terlalu mengharapkan orang , bila nak berjaya macam ni ?

Kalau korang berada di tempat saya , mesti korang pun tak mahu kan ambil kitaorang setiap hari . Penat !Dahla rumah jauh , kena pilak ke rumah sewa atas bukit tu . Kesianlah sikit . Saya berlembut pun jangan sampai korang nak pijak kepala I . Ikhtiarlah sesuatu .

Bayangkan , satu hari tu I have a trip but u'olls tak participate . Nak juga ke I hantar u'olls ?

Apapun ,  I think I need to talk with them slowly . I have my own life . No way , I kena jadi driver diorang . Nak pergi sana sini , mesti saya jer kan orangnya boleh diharap tapi u'olls tak pernah pulak nak tolong I when i was upset or in troubles . I know !

Pengajaran di sini , jangan biar orang naik kepala kita dan pijak kita . Nak tolong boleh , tapi ikut kemampuan dan kehendak hati . Biarlah dengan kerelaan dan keikhlasan bukan paksaan .
Terima kasih .



7 comments:

adan said...

as salam.. cek tengah.. jangan terlalu berlembut dgn orang lain.. spt kesimpulan entri cek tengah ni.. sila jangan buat mereka memijak kepala kita.. klu diaorang nak pijak gak.. kita pijak kepala mereka balik.. hahahaha.. soley2 =="

outbound malang said...


Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

Anonymous said...

Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine.
Please let me know where you got your theme. With thanks

my blog; how to buy a car with bad credit
Here is my homepage ; buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Anonymous said...

Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to
say that I've truly loved browsing your blog posts. After all I will be subscribing on your rss feed and I am hoping you write again very soon!

Also visit my blog :: buy a car with bad credit
Look into my homepage ... buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Anonymous said...

Εxcellеnt ρoѕt. Ι was chеcking cоntinuously this blog and I'm impressed! Very useful info particularly the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

Feel free to surf to my web page buying a car with poor credit

Anonymous said...

Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles?
I mean, what you say is valuable and all. Nevertheless imagine if you added some great visuals or videos to give your posts more,
"pop"! Your content is excellent but with pics and video clips, this website could certainly be one of the greatest
in its field. Fantastic blog!

Also visit my webpage; how to buy a car

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini