Wednesday, May 4, 2011

Saya Tak Jatuh Cinta lagi ! Ini Untuk Kamu Semua Yang Pernah Jatuh Cinta

Assalammualaikum semua !!!
Apa khabar hari ini ?
Saya harap kamu semua sihat as always ...
Saya agak penat hari ni , pusing satu sirkit di bawah terik ...
Wah , bermandi peluh , untung saya bawa tuala ke sana !
Serius saya bawa ! Kamu semua bawa ?
huhuhu~~~


huhu~~seaje conteng di malam hari ..
lamanye nak tengok notification di MukaBook !
setengah jam tungguu~~

Nampakkan , betapa panjang tajuk entri ni .....
berkelip-kelip mata bila membaca , sila baca dengan sekali nafas !!!
haha~~
guraw saja!!!!
kang , kalau ada tersesak tengah jalan , habislah saya ..huhu
wokaeh! Kembali Serius !!!
Salah seorang senior saya dan juga pereka baju kelas kami tahun lalu ...
namanya , Muhammad Alieff ( Wah , alif dah femez kat sini ! :P )
Beliau mengetag saya dalam satu Notes ...
wah , saya suka notes-notes ni ... hihihi ...
saya sudah mohon share di blog , dia kata okay jer !
haha~~ great-great ...
Walaupun , saya sendiri tak pernah merasa nikmat Cinta ni ....
tapi , kekadang terlintas di benak hati dan fikiran ....
nak rasa juga frust dan juga rasa dicintai ...huehuehue~~
dah-dah , nanti Dadan dan abang Alle kata
'' Berangan lebey ! ''
Tanpa membuang masa , ChilYohaja !

cINTA aGUNG

Cinta yang sebenarnya adalah ketika kamu
menitikan air mata dan masih peduli terhadapnya,
adalah ketika dia tidak memperdulikanmu dan
kamu masih menunggunya dengan setia.

Adalah ketika di mulai mencintai orang lain dan
kamu masih bisa tersenyum dan berkata
” aku turut berbahagia untukmu ”

Mungkin akan tiba saatnya di mana kamu harus
berhenti mencintai seseorang, bukan karena orang
itu berhenti mencintai kita melainkan karena kita
menyadari bahwa orang itu akan lebih berbahagia
apabila kita melepaskannya.

Apabila cinta tidak berhasil…BEBASKAN dirimu…
Biarkan hatimu kembali melebarkan sayapnya
dan terbang ke alam bebas lagi ..

Ingatlah…bahwa kamu mungkin menemukan cinta dan
kehilangannya..
tapi..ketika cinta itu mati..kamu TIDAK perlu mati
bersamanya...

<span>-Alieff, Tempe, Neo-</span>

Jadi , sesiapa mahu kongsi kisah Cinta anda ?
saya nak dengar jua orang yang berpengalaman mengenai cinta ...
nanti saya tak kekok ..hihi

p/s : Mam dan abah tak kasi cintan-cintan lagi , kalau dapat tahu ..
im dead !
tapi lepas SPM , im Freeeeee~~~

10 comments:

adan said...

dah sudah..! budak kedahan ni dah berangan..!

sweet je nulia call dadan tu..

suka perenggan pertama dan kedua tu..

farah wahedda said...

oohhhh kamo sudah mahu bercinta kah?? hehehe

nelly said...

oppss !
cinta ??
pernah mencintai sorang hamba Allah ..
kenal di alam maya ..
masing2 sudah tau tentang komitmen ~
then , bila dia sudah smbung belaja , dugaan ! !
and then putus bukan sebb org ke3 ..
tapi , dri sendri yg silap ~~~

Nulia said...

Dadan : haha~~~ suka ya ? nanti kami panggil byk2 kali ya ^_^..huhu

Nulia said...

farah wahedda : ehh~~ tak adalah ... saya tak besedia lagi ..huhuhu

Nulia said...

farah wahedda : ehh~~ tak adalah ... saya tak besedia lagi ..huhuhu

Nulia said...

nelly: wah really ? hurm~~ x mengapa ... Jodih Itu Rahsia Allah ... ^_^ hihi

Solihin Zubir said...

bila nk start bercinta ni? heheh..

Nulia said...

solihin: hahaha~~tak tawlah...masuk u nanti kut ..hihihihi~~~~ :P

Muhammad Alieff said...

Amboi2..
dan perli lg cik Nulia ni...
iskh2...