Monday, May 2, 2011

Semua Tentang 4

Assalammualaikum semua ...
Apa khabar semua ?
Wah , lamanya saya pergi honeymoon ...
Huh ! Berangan tak habis-habis bak kata pepatah Abang Alle ...
honeymoon kat mana cheq kak oiii~~
apapun...
Saya harap kamu semua sihat as always ...

Owh ya , tajuk hari ni ...
Sudah tertera , ia adalah satu contest ...
owh ya , sebelum itu saya nak minta maaf kepada pakcik ChungHo ...
saya tak dapat join contest tentang senyuman tu ..huhu
saya ni bermasalah sikit kalau orang nak ambil gambar saya ...
itupun tak ikhlas lor !!!!
Biande , Ajashi !!!!!
senyumlah pakcik ya ! ^_^

Berbalik kepada topik asal ...
terus ke Contest Section !!!
lupa pula , saya ditag olek kakak yang Comey iaitu Kak Farah Wahedda !!!!!

Contest Semua Tentang Empat
oleh CikFiqa


terima kasih ya kak ... sayang kakak dan sayang kamu semua juga !!
tak nak membuang masa ...
ChilYohaja!!!!

Antara soalan-soalan Contestnyer ...
Pertama 4 Perkara Describe abaout yourself !
Saya kecik yang pasti dan soheh tak boley bawa kereta BMW ..perghhh , jangan caye , saya tak
ada kereta BMW ..huhu
Saya suka makan , saya suka kacau anak jiran sebelah( aktiviti wajib setiap petang)
 dan saya suka kampung ride ..love it !!!
Jadi , ada ciri-ciri kanak-kanak ribena tak ? kuekuekue~~

Kedua 4 Nama Manja Kamu ?
Empat yer , buat masa sekarang yang paling kerap orang panggil ...
tak tahulah comel ke tak , saya tak pandai menilai bab ni ..huhu
CekNongah daripada abang Alle saya ...
Cik Nulia di facebook dan Blog ...
Cik Tengku oleh sahabat Di Mesir ...
Kak Gerek dan Piano oleh anak jiran yang dicomeli ..hihi

Ketiga 4 Perkara Baik yang Kamu Buat Hari ini ?
Saya selalu buat jahat rasanya ... haha
Okay , hurm~ .. saya kemas rumah , bagi mandi anak-anak saya 3 ekor , dodoikan lagi
si anak-anak tu dan masak !!!!
amacam , boley jadi isteri yang baik tak ?
Cepat langgar budak Nulia yang perasan lebey ni !!!

Keempat 4 Tempat Yang NaK Sangat pergi ?
Saya nak pergi Mekah menunaikan Haji dan Umrah ..Insya-Allah ...
saya nak pergi Moskow , saya nak pergi makan di McDonald ( lama tak makan di McD wei ,
kebulur ni hah )
dan saya nak pergi  meluncur Salji di Switzerland ...

Kelima 4 Benda Wajib Bawa Kalau Keluar ?
Kad Pengenalan ( kang dituduh orang pelarian ! huhu TAKNAK! ,
lesen memandu ( Ehem, maksud saya Lesen Belajar Memandu !! ) ,
Duit or Money ..( penting wei ! )
dan beg galas bukan handbag yer ...
okay , saya ni teliti tak ? kikikiki~~
campak jauh-jauh !!

Keenam 4 Perkara Terakhir Kamu Buat Sebelum Join Contest Ni ?
Waduh , macam nak saat-saat terakhir jer ..uuuu~~~
okay-okay , mulanyer saya mandi , solat Dhuha , makan Fried Rice dan ber-MukaBuku!

Ketujuh 4 Orang Kamu Paling Sayang Di Dunia Ini ?
Allah swt , Rasullulah , Malaikat dan Saudara Seislam( temasuk kuarge dan rakan !) ...
Smile !

Kelapan 4 Jenis Ragam Manusia Yang Kamu Jumpa Hari ini ?
Mama bangunkan adik yang liat sekali nak bangun pagi ...
Abah , masih melentokkan kepala di Kusyen ...
Mama sembur minyak wangi yang saya paling tak suka baunya ....
dan melihat mama abah dan adik pergi sekolah dengan muka monyok!!!

Kesembilan 4 Misi Yang Kamu Perlu Capai Dalam Tahun Ini ?
Wow , macam misi negara jer !!! haha...
okay , Misi Pertama : Saya dapat Belajar Di Universiti dan lebey serius berbanding tahun
high school !!!
Misi Kedua : Bantu adik cover semua subjek Mathematic dan Science  ...
Misi Ketiga : Dapat main Mozart dan Chopin Masterpiece !
Keempat : Mama dan Abah pergi haji .. Insya-Allah ...

Kesepuluh 4 Habit Buruk Kamu ?
Saya akan bersikap dingin dengan orang yang membuat saya marah ...
tanda-tandanya , saya tak layan dia sehingga sebulan dan kembali kawan semula ...huhu
saya akan menjerit tak ingat dunia seperti kes Len-Len kencing pancut !
saya jenis yang suka makan lambat , jadi jangan ajak saya makan di restoran ya ..
tapi kalau Mcd , Pizza Hut dan KFC insya-Allah saya tak menolak ...
saya jenis cepat merajuk tapi cepat sembuh ..kuekuekue~~
so ? Habit saya terok tak ?
Innalilah .....

Kesebelas 4 Perkara yang Kamu Fobia ?
Kambing , Kangkung dan Itik .... saya elergi dengan tiga ni ...
saya pernah masuk wad ICU tahu kerana tiga mende ni !!!
serius , saya takut !
I need SuperMan !

Keduabelas 4 Sebab Join Contest Ni ?
Saya join sebab saya buntu nak update per ..huhuhu~~
Line Intenet or Berukband saya okay !
saya tengah excited nak menaip panjang berjela-jela ,  ala-ala penulis terkemuka JK Rowling ...
dan saya kena tag oleh the best sister di MukaBuku dan Blog iaitu Kak Farah Wahedda  ^_^

Dan saya nak tag orang yang cantik , comey dan kacak !


sesape yang nak join sila-sila ..anda boley tag seramai mungkin !


27 comments:

Rafidah Farhana said...

Kalau tak kena tag boleh join ke? Macam best :)

adan said...

TQ tag

Nulia said...

rafidah : owh pasti boley lorh ... sila ke blognya cik fiqa punya contest spy beliau tahu anda sertai contest tu :)

Nulia said...

adan: issho ni adan-kun :)

adan said...

issho ni adan-kun?? APA TUH?

Nulia said...

adan: sama-sama dalam jepun hehe...^_^

farah wahedda said...

huhuhu adk ni ada2 je la ...mne ade tomei..adk lgi tomei2...yaa akk tertarik dekat jawapan nomber 4 heheheh yeahaaa

Nulia said...

farah wahedda : lorh , akak betui2 comey sbb tu ehem2 akak syg akak..hehe.. ^_^ peace !

Anitafasha said...

Nulia.. Terima kasih mengetag.. =)

Nulia said...

AnitaFasha : sama2 hehehe~~~ ^_^

Nulia said...

AnitaFasha : sama2 hehehe~~~ ^_^

adan said...

Tag anda dah siap cikgu. sila.. baca..

amny said...

singgah dr blog adan...amni folo sini..^^

Ini Kisah Tia said...

singgah dari blog adan .. hehe ;)

~Nabilah~ said...

waaa...mcm best jer..btw,gud luck k...

Surie said...

Hehe~ akak baru je online..tgk2 kena tag..
Nanti akk buat ye, InsyaAllah =)

Nulia said...

adan: cikgu??? haha~~baiklah anak muridku .. ^_^

Nulia said...

amny : owh ,Dadan ni bawa abeih semua warganya ke sini ..syukron2 ^_^

welcome !

Nulia said...

Ini Kisah Tia :lagi warga Adan ke sini..hehe....aligato o kozaimas Tia-San ^_^

Nulia said...

Nabilah :huhuhu~~trimas !!! ^_^

Nulia said...

Surie :hehe~~~huhu~~trimas ya kak ^_^

nabila izyani said...

nape takot ngn kangkung??
kalu king kong boleh trime lagi.. wahaha

tengs for tagging..
alamakk ceq buntu nk buat bnde ni..hehe

Nulia said...

Bella : sebab pernah buat saya sakit perut berhari-hari !!huhu
king kong tubest frewd saya ..huhahuha~~
welcem2~~ ^_^
cheq x paksa kak bella buat hihi

adan said...

ahaha.. rupanya kangkung tu buat awak sakit perut er.. ahahaha... kesian2.. sampai ICU er... ahahaha...

Nulia said...

hurm~~nampaknya begitulah huhuhu~~~

Solihin Zubir said...

cik tengku? wow! keturunan raja ka ni? heheh..

nub said...

wow!! berbanyak terima kasih. insyaALLAH akan dibuat jika sempat. hehe