Friday, May 6, 2011

Omma...SarangHae Yo

Assalammualaikum semua ...
Apa khabar hari ini ?
Saya harap kamu semua sihat as always ...
saya kurang sihat sejak-sejak ni ...
Tapi , hari ini rasa selesa sikit ...

Wah , hari Ahad ini hari ibu ...
Saya masih lagi berfikir dan berfikir ...
hadiah apa ya yang sesuai dan ebih indah daripada biasa
untuk mama yang tercinta ...
Bila ditanya , Mama berkata ,
'' Mama bahagia tengok anak-anak mama besar dan sihat ''
Wah terharu bangat kami bertiga mendengarnya ...

Ada satu kisah yang sangat membuatku menitis air mata ...
Ia kisah tentang saya ..huhu
Dulu , masa saya dilahirkan ...
Kamu semua tahu , keadaan saya sangat kritikal ...
Saya tidak seperti bayi lain , keadaan saya masa itu adalah sangat pucat
badan saya berwarna biru , ( rasa macam pernah cerita dah dalam blog !)
masa tu , doktor pun kata saya ni nak hidup adalah tipis ...
mama saya  tak percaya tahu , abah pun sudah putus asa ...
lalu mama saya membalut saya dengan kain ...
berminggu-minggu dan berbulan-bulan ...
dan macam baby eskimo pulak ~~ huhu
dan alhamdulillah , saya hidup hingga sekarang ...
bersyukur kepadaMu Ya Allah ...
kalau mama tak bertindak seperti itu ...
mungkin tiadalah Aku , Basikal dan Piano ...
saya juga tidak akan  mengenali dunia ini , rakan blogger dan ramai lagi ...
Alhamdulillah ~~~

Kamu semua pasti sudah tahu bukan suara paling merdu di dunia adalah
suara ibu yang mendodoikan anaknya ...
saya tak ingat mama saya dodoikan dengan lagu apa ...
huhuhu...

Sempena Hari Ibu ...
Saya sertakan foto-foto kami adik beradik bersama Mama ...
Buat Mama '' Omma , SarangHae Yo ''

ChilyoHaja !!!



Mama dan abah , hari pertama dinikahkan ...
Sayang mama dan abah ... kerana mama dan abah di dunia ...
Abang Alle , Ciknongah dan Ariss The Bulu-Ing  lahir di dunia ...
Allah yubarik fiqh , mama dan abah ...


Abang Alle dan mama ...
Sayang mama ...muuuaaaahhhhh~~~~ hihi


Bila kita nangis , mama mesti dukung kita dan pujuk kita ...
walaupun perangai mengada-ngada time kecik...
kita buat begitu sebab mahu kasih sayang dan perhatian lebey ....
Jangan nanges cik Nulia oiii~~
saya tak sanggup melihat mama menitis air mata ....
kalau tak saya pun nangis juga ...
Mama , sayang mama ....
Gembiranya mama bersama kami !!!!


Ariss the-Bulu-ing ...
Bila adik ketawa , mama pun ketawa juga ....
'' bahagia sungguh mama tengok anak-anak mama ketawa ...''


Hari raya tahun bila entah , ini di rumah lama ...
rindu sangat rumah ini ...
boleh berlari ke sana ke sini ....
Selamat Hari Raya ~~~ haha


Abah graduate dari UPSI , tiem panas-panas nilah nak bergambor juga ...
waduh~~ cuab tengok saya dah posing maut kat situ ..huhuhu...
tapi gembira mama di sisi kami ...


Abang Alle masuk matrik , time saya dan Ariss masih bersekolah rendah ...
mama di sisi menyokong kami bertiga untuk berjaya walaupun kami bertiga banyak kali
jatuh kerana kegagalan ...
mama , terima kasih mama .... vielen danke !!!


Time raya juga , tak dilupakan , abah ....
Anak-anak abah ...
tengok abah , nak chaw dah ....
Tengok abang alle and the smile ...
tengok ariss and his jilat-milat ...
Tengok saya macam terkejut ..
kami bertiga sememangnya berbeza ...
mama , terima kasih kerana sabar dengan kami
yang banyak karenah ...

Akhirnya sekali , terima  kasih mama kerana telah melahirkan kami ...
menyayangi kami , mengusap kami , mendodoikan kami ...
terima kasih kerana menyuap kami makan ...
terima kasih kerana melahirkan kami yang comel-comel ..ahaks XD
terima kasih kerana membuatkan kami membesar dengan senyuman ...
terima kasih atas segala-galanya ...
dan tidak lupa juga abah yang dicintai ...

Mama pesan kepada kami ...
'' Bila mama dan abah tak ada dunia , ampa adik beradik kena jaga antara
satu sama lain . Susah macam mana pun , adik -beradik kena bersatu .
Jagalah hubungan adik-beradik supaya bila besar ampa tak terpengaruh dengan hasutan
dunia dan manusia .''

Salam sayang akak , alle dan adik untuk mama ... Selamat Hari Ibu  , Mama ...
Mama sakit beritahu kami , jangan sembunyikan ...

Bagi yang tinggal jauh daripada ibu bapa , hubungilah mereka ...
janganlah segan-segan ya menyatakan kita mencintai ibu kita ...
luahkan sahaja , kalian tahu , bila kalian luah ...
ibu kalian akan tersenyum dan tersedu-sedu ...
Hubungilah mereka ya ...
Kita tak tahu , bila mereka akan pergi ...
Serius kukatakan , saya tak bersedia kehilangan mama dan abah ...
saya masih memerlukan mereka untuk survive di dunia yang semakin mengerikan ...

Entri Khas daripada kami bertiga ... ^_^
Alle , Nazirah dan Haris

11 comments:

adan said...

salam... sangat tersentuh pada kata2 terakhir cik nulia... insyaALLAH saya akan call mak saya.. ehehehe...

sangat nostalgia ar tengok pic korang...

Nulia said...

adan: wasalam...hihihi~~~
ya meh ? hahaha~~
sila-sila call
mak dadan ~~ ^_^

Nulia said...

adan: wasalam...hihihi~~~
ya meh ? hahaha~~
sila-sila call
mak dadan ~~ ^_^

nelly said...

sayu baca ~
=='

nub said...

suka tengok gmbaq2 olskool

nabila izyani said...

suka tengok gambar klasik nulia..

Surie said...

Amboi gambor..kemain klasik lagi..hehe~

Emm..awk xapply matrik ke?Kalau xleh dpt IPTA, awk leh buat rayuan tau..kot ada orang tolak offer, so awk leh la masuk..InsyaAllah

IPTS mmg sgt mahal!Kalau masuk form 6 tu terbaik buat awk, awk go on je k..dun be sad

Solihin Zubir said...

sebak bila tgok gambar2 lama yg penuh nostalgia tu...

happy mother's day...

Anitafasha said...

Love my mom also..

farah wahedda said...

hyee kamoo..rindu bce entry kamoo laa T_T

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini