Monday, April 11, 2011

Off ... Pengembaraan dan Ilham

Assalammualaikum semua ...
Apa khabar kamu semua hari ini ?
Saya harap kamu semua sihat as always ya ...

Kata-kata semangat yang membuat saya ingin terus mengharap
dia boleh membuat saya gembira ...
okay , saya faham ia tak ada kaitan dengan entri...
sesaje nak show off ..haha tak kan ngan bisa ?
 Saya tak berapa sihat sejak kelmarin ...
Rasa macam nak demam , kadang-kadang flu ...
hurm ~ ~ ~
Beginilah keadaanku apabila time exam..
pssttt ..tetibe cerita pasal exam kat sini ..
http://www.emocutez.com
sudah lepas lah darling !! hahahaha
( monolog sendiri )

Straight to the point , nampak dan baca tak title entri hari ni ?
yep , saya off buat sementara waktu ...
tapi , gue tetap letak bom , pecahkan , calarkan blog korang ,
http://www.emocutez.com
porak-perandakan , langgar dengan banana boat
bak kata pepatah JD JEN as always !

kenapa mahu off ? Nape ? Weishema ? Why ? Doushite ?
Saya menyertai dua contest ...
iaitu contest dari Penulis Senja dan Adan ...
Jadi saya kena kuar rumah , cari lokasi ...
lokasi untuk ilham dan penggambaran ...
cewah , macam nak pergi jauh ...
hihihi ... pergi kampung jer pon !

Okaylah , saya nak kuar pergi mengembara di kampung ...
kalau ada apa-apa call saya di 012-3456789 ya ...
seriously !!!

p/s : Perut lapar , sebelum merantau negara  kampung orang kena makan dulu ..
kang , gastrik tengah jalan , payah!
Jadi , sesape mahu berkhidmat catering kat saya yang kecil lagi kebuluran ni ?

17 comments:

adan said...

hahaha... wah entri yang sempoi...
awak.. ingat tahu..puisi in BM..! hahaha...

hati2 dalam perantauan.. jangan sampai hanyut dengan masalah sosial di luar negara a.k.a kampung jiran...

sila abaikan..! saya mengarut..!

**::CIKNUURUL::** said...

errkk??!,.no tepon?,.hehehehe,..

Nulia said...

adan: yes , sir !!! ... aligato kozaimas adan-san .. ^_^

Nulia said...

ciknurul: hikhikhik...itu nom palsu..jangan caye ...^_^hihi

Surie said...

Akk dh dail no henpon awk tu le tp xdpt..baru ingat nk ajak mkn pizza..hehehehe~

eh, awk dh dpt offer studi kt mane2 ke?

Anitafasha said...

Nak ikut Nulia mengembara jugak..

Nulia said...

surie: hehehe...nom palsu je..hikhik...
ada di mgu rusia , leeds uk dan priceton usa ...

tapi saya amek diploma di mysia dulu...tunggu abg abis MA yg bkl dsmbg di USM...lepas itu bru saya dan abg pegi ovesea ..bgitu juga adk saya thn dpn SPM ..kalau dia dpt baik , maka kami tiga beradik belajar di ovesea .. ^_^

Nulia said...

anitafasha: jom2 ..lagi ramai lagi meriah ....kan.kan.kan...^_^

Solihin Zubir said...

slamat mengembara ye.. hati2.. heheh..
gud luck! smoga dpt gambar2 yg cun.. heheh..

anym dan dunia said...

tepon2 num tu kna kedai kdai mamak plak . haha

nabila izyani said...

kalu kol public fon, nulia angkat tak? haha

nelly said...

nak pergi mana seyh ???

Nulia said...

solihin:hahaha...tenks ya ^_^ ..x sabar2

Nulia said...

anym: hehehe..yeke kedai mamak?
aisehman ..hahaa XD

Nulia said...

bella:hahaha....pergghhh..soheh tak angkatnyer ..lolololo....hihihi ^_^

Nulia said...

nelly: ronda-ronda kampung seberang ...hihihi...^_^

DaK CoMoT said...

comot suka laa quote tuh!!siyes! spend life with who makes u happy..not who u have to impress...hoyehhhh =)