Thursday, February 17, 2011

''Aaa Telan Taik !!! ''

Assalamualaikum....
Moning-moning semuanya ....

Hari ni , saya nak kongsi sikit lauk yang dimasak ...
Gara-gara Fickry datang blog saya nak amek bau lauk....
hahaha...
saya masak gulai ikan ...hahahaha...
nak x nak x nak x ???

Dah ler , tak payah merapu ...
Jom kita terus ke kisah kite ...muahahaha... ???
Mungkin ada yang pernah dengar ...

Gini ceritanya .... 

Di zaman dahulu semasa zaman Melayu Melaka berperang .
Tentera Amerika telah menangkap seorang pahlawan Melaka .
Dia telah dibawa ke suatu tempat yang dingin .

Dek kerana terlalu sejuk , tebusan tersebut merasa kelaparan .
Ketika itu juga seorang tentera  Amerika melepas di kawasan berdekatan .
Tiba-tiba tebusan Melayu itu ternampak sesuatu berwarna coklat ...
dan beranggapan coklat tersebut adalah coklat mahal seperti Cadbury , Vochelle ...
fuuhh , sedapnyer .....

okaey , sambung cerita ...  hehehe

Tanpa membuang masa , dia terus memakan coklat itu dan apabila ditelan ...

Gulp ~ ~ ~ .......


.......


......


......

Dia terus menjerit dan berkata

'' Aaaaaa telan taikkk !!!! '''

Ikutan daripada jeritan itu , tentera Amerika menamakan 
tempat tersebut sebagai ATLANTIK .....
hehehehehe....

Haa , ni sejarah tahu ...
so , ingatlah selalu ...
muahahaha...

soorry , sesape yang tengah makan or tengah minum....
Minta maaf  zahir dan batin ..hehehehehe..
lupe nak warning awal-awal....hahahaha




okaeh , tu jer ... tak larat nak panjang lebar ...
I am so fatigue today ....

: D


7 comments:

farah wahedda said...

AAAArrrr gelinyeee hehehhe tak dapat nak bayangkan mcm ne muka pahlwan tu bile tertelan taik hehe

Nulia said...

hehehe....sila bayangkan waheeda ... hahaha , skali skala ...

JD Jen said...

wahahaha! part ni x blaja ni time skolah dulu..mungkin time tu aku sakit perut pegi jamban kut? hahaha!

Nulia said...

JD Jen : hehehe ...itulah , miss the best subject tu.... hehehe

~ch@wi~ said...

owh, mcm tu rupenye sejarah atlantik..bru tau..hahaha..mcm mane plak dgn antartika??huhu

Nulia said...
This comment has been removed by the author.
Nulia said...

chawi: hahaha...nmpanyer gitulah ..hehe
antartika erk ?? rasenyer chawi search
google lah ...hehehe....x tu de ... ^_^