Saturday, February 26, 2011

Studi! Studi! Studi!

Assalammualaikum semua ...
Hari ini agak panas bukan??

Sekarang sudah ada khabar angin bahawa this 28.2.2011 ...
result SPM kuar ....
adeiii ...
macam mana perasaanku sekarang ya ???
kejap , saya nak check ...
hurm....
hurmm....
hurmmmm....
http://www.emocutez.com
tak ada perasaan apa-apalah ...
huhuhu...
apa maksudnya ya ???

Bila ingat SPM ...
teringat pula selepas SPM ...
saya perlu meneruskan belajar ...
walaupun tak berpeluang belajar dalam cuti ni ....
belajar kat rumahlah alamatnye ...

Salah seorang sahabat saya yang belajar di Mesir ...
namanya , ehem...ehem ....
http://www.emocutez.com
nak tahu ke ??
okay , namanya Muhammad Hasif ...
ambil bidang Syariah di Al-Azhar ....
dialah guru yang mengajar Bahasa Arab di facebook ...
ngeee...

Beliau beritahu saya ,''Kalau nak studi mesti dengan santai ''
adeiiii...
kena santai ke ??
saya ni susah nak belajar dengan santai ...
saya perlu serius semasa belajar supaya dapat fokus apa yang saya baca ....
http://www.emocutez.com

kena dengar nasihat !
jadi , saya pun pasang CD Anasatsia...
Puteri Rusia yang hilang dengan misteri ..
kalau nak saya cerita kisah hidupnya , alamatnya tak habis-habislah ...
memang favourite saya time kecik lagi , saya memang kipas-susah-mati cerita ni ...
http://www.emocutez.com
ngeee...

cuba-cuablah ..
saya ni kalau sudah belajar dengan santai...
alamatnya , terlampau santailah pulak ...
http://www.emocutez.com

Malam hari , saya duduk depan almari buku...
renung lama-lama , buku pe yang nak dibaca malam ni ...
aha !!! dah jumpa pun ...

perghhh , kalau korang tengok buku  tue...
sah-sah korang  tak pecaya teros dengan saya ...
http://www.emocutez.com
saya main belek-belek jer ....
silibusnyer lebih kurang sama jer ...
adalah diorang tambah sikit-sikit ...
tambah ilmu walaupun ada sesetengahnyer tak faham ...

buku tu hak milik abang saya , apasalahnyer kalau saya bacakan ???
dah minat saya ...
saya pun sama aliran dengan abang saya ...
huhuhuhu

sekarang ni , kena studi kuat-kuat !!!
bila dah berjaya !!!
kejayaan adalah hak milik den !!

http://www.emocutez.com

hohohoho.....

okaylah , kalau ada apa-apa call saya ya ! ngeee..

15 comments:

JD Jen said...

Okay..hamik ni pantun penguat semangat! xP

berakit2 ke sungai klang,
berbasikal2 ke sungai besi,
bersantai2 ke sungai wang,
alaa, satu rangkap lg lupa..

Sila sambung! heh!

kau kesah ke?? said...

hehehe good luck kamoo.

adan said...

comel la katun2 tu.. btw gud luck erk... ^_^

Nulia said...

JD JEN: adoi , saya bab pantunn ni lemah skali ...hahaha..sesape yg terer silalah sambung ya ! ngee ^_^

Nulia said...

kau kesah?? : Tenks ya ... saya suka blog kamu ...santai habis ..hehehe ^_^

Nulia said...

adan : tenks adan ^_^..nak ke , boley dapatkan di www.emocutez.com...

eh , jap ...saya rasa mcm pernah beritahulah web ni kat saper erk ???

huhu..^_^

Whoopz said...

selamat ber.. Study.. Sem0ga dipermudahkan segalanya.. :)

Nulia said...

whoopz: hehe...ya tenks ^_^..amin atas doanya ...

Amirrah Zawani said...

study rajin2 yea nti.. gud luckk :D

Nulia said...

amirrah zawani : tenks ^_^...hehe

adan said...

disebabkan shoutbox kamu ada problem.. dengan itu saya blogwalking kat komen.. hahaha.. boleh?

Nulia said...

adan: eh , yeke ? pronlem ?? jap-jap...saya check ya ....

maaf ya adan .. ^_^''

adan said...

tade hal la... ^_^

~ch@wi~ said...

teringat jgk mase sekolah dlu, sy klo nk stdy mmg cukup liat..lg liat dr tanah liat..hahaha

Nulia said...

adan : hehehe.... ^_^

chawi : hehehe...kadang2 saya macm tu jugak ..hehehe