Sunday, February 20, 2011

Alle,Nulia,Ariss

Assalammualaikum ...

Salam malam buat semua ...
dinner makan pe ??
Saya baru je habis makan kek buatan jiran sebelah ...
hehehe..sedapp...

Okaylah , tak larat nak bermukadimah panjang-panjang ...
Hari ni , nak kongsi foto-foto yang saya klik-klik lepas asar tadi ...
ponat..ponat..ponat ... *_*'''

Ni haaa , hasilnyer .. rindu time kecik dulu ...
Ini sebahagian 10% jer ... yang lebey 90% tinggal dalam album....
malas nak klik2 , nanti sya klik2 lagi ....

Saya tertanya apasal mama tak ambil dah gambor time besaq-besaq ni ??

Mama jawab ,'' Ampa kecik-kecik dulu comey .''
huhuhu ... maksud mama sekarang kitaorang dah tak comey ke ???
nak nangis .... weks!!!
Buang jauh-jauh mende tue..
hahaha...

Kitorang tiga beradik jer ..kecil je kuarge saya..
kecil-kecil pun happening ..
boley runtuh rumah kami ni ....
nasib baiklah struktur bagunan yang kukuh ...
kalau tak , pandai-pandailah kita ni ....
hahahaha ...

Hahaha ... Jom layan gambor 10 tahun lepas ni .... ^_^


*   *   *   *   *   *   * 
Abang saye : Alle Algebra de Gabra

Tu haa , abang alle punyer lah teruja nak naik kereta classic nyer dengan serban tu ...
hahaha...
berhati-hati di jalan raya ek .... ^_^

Ini time abang Alle baby ... muahahaha ...
wahwah , siap dengan saliva yang shining tue...
hehehe...

 

I'm Blur !!!
Alle dan mama ...
hehehe , biasa ar ... first time begambor kat kedai gambor...
teruja lah katakan ....
sampai senget-menget mulutnyer ....
hehehe...

Mari saya memperkenalkan pemilik rumah sewa yang terbaru ...
Encik Alle ... hahaha ...


Mari-mari beli baju bercorak batik , tuala Barbie pun ada , t-shirt mugert ada ...
hahaha...
Tauke kedai ni , selamba sikit ...
dia kalau nak promo-promo...makanan perlu di tangan...
hahaha...
katanya , makanan diutamakan ...
+_+

hahaha , statement atas tu , muhung jer ... muahahaha ..
kalau abang Alle bace , habis kena wushu attack nanti ...
huhuhu....

okay-okay , jom kita layan foto saya pulak ..
ehem-ehem .... kalau tak suke ...
tutup mata ye ....
harap maklum ..



*   *   *   *    *    *   *   *   

Saya sendiri : Nulia Ashikomen


ahaks , sape lah ni agaknyer ....
kesian teddy tu ..
habis kena karate .....
hahaha...
tu , sempat lagi nak posing kat depan kamera
walupun tengah sibuk membuli ...
XD


Kononnya , nak jadi penyanyi opera kat London ...
hahaha ...
sempat lagi pekena epal hijau ...
hahaha ...

Sudahlah , berhenti merepek ...
jom layan adik saya pulak.....
*_*
antara paling comey dan disayangi dalam kuarge kitorang ...
kui3..



*   *   *   *   *    *   *

Adik saye : Ariss the Bulu-ing


Huluhulu .... ni adik saya time kocik-kocik dulu ...
haa , adik saya muka dia ikut keturunan mama ...
muka  budak cina ....
muahahaha ....
kakaknyer ni tengah jelez ....
asal adik Ariss kena gene dan allele  cina ....
huhuhu
nak merajuklah ...

Oit , adik mana baju ??
amboi , ingat cute ke ??
haaah ???
hehehe..

hahaha..kesiannyer , gigi timbuh baru lapan batang ...
hahaha...
sukanyer dia tayang gigi erk ??

Hahaha , gambor ni diambil time kat Pulau Langkawi ...
kalau korang nak tahu ni pengawal jalan kat situ .....
besa ar ....
kais pagi makan pagi , kais petang makan petang ...
tu ar keja dia ...
macam nak nyanyi lagu kebangsaan lagi ...hahaha

Alrite , tamat sudah sesi induvidu .... jom layan versi bekumpulan plak ....

Sesi jilat-milat dan kedip mata ..
sape paling comey ...
hahaha
cuba korang bedua ikut teladan seorang anak gadis kat belakang tu ..
baik jer , cool jer ...
hahaha..

 

Cheese .................. Peace ....................... ^_^
tu , botol susu tu bukan saya punyer ek ..adik saya lorh ...
saya sudah gedek , tak guna ler botol2 ni ..
hahaha...

Mama paksa kitorang habiskan juga nuget ....
tengok tu , kesian kat saya ..dah kepenuhan tu....
tak boley telan ...
hahaha..
apalah nasib aku ....
budak dua orang nie pulak  teruja depan kamera...
mana aci !!!

Posing dekat dinding ...
control-control ....
hehe

Ketawa jangan tak ketawa yer ....

Sebelum tido ,mama sempat lagi nak begambor ...
hahaha
budak dua orang nilah paling excited ....


Time , abah graduate dari UPSI ...
kami berempat siap bentang tikar berkelah lagi ..hahahaha
yelah , cuaca pun baguz untuk picnic ...
kamilah kuarge pertama picnic di kawasan  UPSI ..
hehehe

begambor besama ngan kak yati ....
aduyai , lupa pulak gambor ni ada gambor
saya tengah minum susu dengan botol ...
huhuhu..
malu-malu-malu...
nak menyorok ...
saya curik botol tu drpd adik saya tu ...
hahaha...

 

Ni gambor tahun bila pun... i donno ...
pelik betul lah mama ni ...
orang pakai bedak seluruh  muka ....
kok saya kat dahi jer ....
pelik-pelik-pelik ....
kebingungan ...
hurm...

okay , tu jer nak kongsi .... nanti  sorry ar , banyak gambor ...
banyak sangat memori indah ...
Dah , larut malam ni saya nak tarik selimut ....

thanks ya sudi  luang masa dan buang masa kat sini ... hehe
Allah Yubarik Fiqh kepada rakan blogger yang lawat dan suka terjah kat sini ...

^_^

10 comments:

Anitafasha said...

Comel la awk waktu kecik. Waktu beso pon comel.. =)

Nulia said...

anitafasha: hahaha..mana ade , adik saya comey lagi tu ...

^_^....malu

JD Jen said...

Happening gila gambo adik bradik ni! Tp nape nmpk adik anda lebih beso dr kakaknya? bahahaha!

Nulia said...

JD Jen : wahahaha ... biasa ar , kami dulu action lebey , tu happening sikit ..hehe

itulah pasal , sekarang ni adik saya yang paling besau dan tinggi , saya ni kecik toit ..hahaha

JD Jen , ko pulak cerita zaman kecik-kecik dulu...huhu..boley ??

^_^

Solihin Zubir said...

kecik2 semua comey...
bila besar dh x comey, cuma cantik n hensem... heheh..

Nulia said...

Solihin: hehehe... x delah ...bila besar ...biasa-biasa sahaja .... ^_^

hehe

JD Jen said...

Cite zaman aku kecik2 terlalu panjang daaa..nnti ko baca entry tu satu ari x abes..membahayakan kesihatan tu! kehkehkeh!

Nulia said...

JD : hahaha...yeke ??? masuk icu tak ??? kalau ya , saya naklah ..boley lari dari jaga anak kuceng ...muehehehe

^_^

~ch@wi~ said...

waaa..best nye tgk gmbo2 ni..
teringat mase chawi kecik2 dulu..
comel je..hahaa

Nulia said...

chawi: hahaha...yeke?? teringat??
bagus2...sekarang chawi lak wat entri pasal ni ..hehehehe...nak tgk muka chawi and the famili dulu2..hehehehe

^_^