Thursday, March 3, 2011

Sepinya ...

Assalammualaikum semua ...
kepada semua blogger , saya nak minta maaf ya ...
Saya buat blog ni , untuk merapu jer ...
kalau nak suruh saya bicara mengenai sesuatu yang serius ...
tulus saya katakan , saya tak boleh ...
nanti  , jadi Ceramah Motivasi pulak ...
saya akan bIcara secara serius bila saya baca entri korang yang serius ...
pemikiran saya remaja okay !

Saya perlu banyak pengalaman nak buat entri sebegitu ...
terperap dalam rumah , pengalaman apa yang dapat ...
Setiap hari saya kemas rumah , memasak , piano dan basikal...
dahlah , tak larat nak ngomel ...

Setiap petang saya mengayuh ke rumah pak ngah kerana di sana meriah dari rumah ...
di sana ada anak saudara yang berkejaran , mandi-manda di ban , lari di tengah-tengah sawah ...
berbasikal satu kampung , makan bersama ...
tapi , di rumah ....
mama dan abah sibuk dengan sekolah ...
adik sibuk dengan bola ...

Saya sebenarnya cemburu melihat keluarga yang mempunyai ramai adik beradik...
boleh kongsi cerita dan lawak....
saya nak kongsi dengan siapa ???
petang-petang juga saya suka kacau anak jiran sebelah ...
seronok melihat mereka ketawa walaupun gigi belum tumbuh sepenuhnya ...
rindu pulak zaman  kecik-kecik dulu ...

rindunya berbual-bual dengan abah dan mama ...
rindunya bila bergaduh dengan adik ...
rindunya dengan abang bila bawa jalan-jalan ....
hurm....
dulu saya yang sibuk dengan belajar ...
sekarang mereka pula yang sibuk ...

korang tahu , sejak-sejak ni saya duduk bersama piano ...
SAHAJA...
saya tidak bosan cuma kesepian ...
rumah kami tidak seriuh dulu ...
masing-masing sudah besar dan lebih matang...
dituju kepada adik okay ....
masing-masing ingin mencapai impian ...

p/s : Maaf , mood hari ini tak bagus , kesepian bangat-bangat nie ...




9 comments:

farah wahedda said...

TAK pe farah adew leh teman kan3 hehe

JD Jen said...

Rilek sista, merapu la best! Tulis je ikut suka, janji ati senang! Sape brani marah? Meh sini aku lemaskn dia dlm gayung! xP

Surie said...

xpe akk ade..leh teman awk..nak tk?

p/s : awk blokwalking je..bukan takat leh ilang bosan tu tapi smp xcukup mase la!

Nulia said...

farah : huhuhu..tenks kak farah ^_^..teharu bangat ^_^..japo nak caritisu..huhuhu..sya x de kakak..huhu

JD JEN : hehehe , okay lepas ni nak merepek memanjang ..hehehe..sebagai penghargaan sya letak bom nuklear dlengkapi dgn bom asap wangi kat selipar jebon ya ^_^..hehehe

surie : huhhu..tenks akak surie , lepas ni nak blogwalking memanjang .hahaha.. ^_^

nabila izyani said...

ang ni sepi semcam jaa nulia..
meyh sni dtg jumpe bell
kita boleh main katok2 kepala..haha

searchforpeace said...

hari esok lebih baik dari harini,,.. =D

adan said...

sepinya hidup kan..
tape.. cik nulia layan blog ar.. hehehe..

Nulia said...

nabila: sepi scmacam??? maksudnya??hehe..^_^

searchforpeace : ya , betul3 ..hehe tenks ^_^

adan: betul3...sepi kadang2 ja , sekrg dah tak sepi , saya nak buat jahat kat blog orang ...hehehe..^_^

adan said...

jangan buat jahat kat blog saya eir.. ^_^