Tuesday, March 15, 2011

Fuhhh...4 Hari Becuti !!!

Assalammualaikum semua ....
apa khabar kalian ?
Lama tak update blog , jenguk pun tidak ....
apa ke tahap malas saya ni datang kembali ...
bukan apa , saya tengah selesema ni ...
asyik bersin saje , macam mana nak update ...
sekarang dah okay sikit ...

Apa cerita saya empat hari ini ??
http://www.emocutez.com
lulululullalalalala.....

Tak adalah yang menarik sangat , saya tengah syok melayan buku yang baru dibeli ni ...
memang best !!!
ada dua buah buku best : Armegeddon Peperangan Akhir Zaman dan Yakjuj & Makjuj
Bencana Di Sebalik Gunung ...
hampir setengah jam saya belekkedua-dua buah buku ni...
dengan lafaz Bismillah ....
hahaha... Alhamdulilah , buku ini memang menarik ...
ia mengupas isu sejarah Yakjuj Makjuj nie....

Jadi ?? Sudah baca atau belum ??
Kalau jumpa buku , memang payah sikit nak update blog ...
nanti saya taip bab buku yang saya baca jer ..
mesti korang boring kan kan kan ???

Selain membaca , flu , saya juga aktif dengan facebook kembali ...
mulanya mahu deactive , oleh disebabkan sepupu saya di Sabah
pula tak boleh berhubung dengan saya ...
hurm.... ^_^''

Sebelum ini saya , saya juga bincang pasal kamera DSLR di facebook
dengan tiga orang photographer  ...

( maaf , tak boleh letak gambar Canon kat sini , line sini memang
memang nak kena tampar laju-laju ) hurm..
wow , best tahap gempak gitu ...
rancang punya rancang , nak pergi  KL ...
abah pula sibuk dengan bina-bina rumah ...
so , minta abang saja yang belikan ...

Thanks to Adan  , Syufi  Arbain dan Husna ...
mereka bertigalah yang pro bab camera  ni ..
hahaha...
tak sempat saya nak komen diorang punya komen ..
ada komen masuk...
http://www.emocutez.com
cepat sungguh diorang ni menaip ....
saya ni pulak jadi pening ...
bincang punya bicang , dengan sebulat suara ...
CANON 1000D !!!!
i'm coming !!!!
hahaha..
siap sedialah , tangan ni dah rasa gatal nak snap picture ni ...
hehe

p/s : Bila korang nak buat gather amek gambor , beritahu ya !!!!!
Insya-Allah , tiada halangan , saya drive ke sana
Chewah ... drive ????
tahu jalan ke ???
kang sesat tgh bandar tu ??

Antara sahabat blogger yang sudah punya camera hebat ni ...
adalah :

Adan dan pakcik Chung Ho .... luv yor camera !!!!

7 comments:

adan said...

erk.. ada nama incik adan kat situ.. thanks cik basikal dan piano.. hehe..

sapa suruh buat statement pasal camera.. kan dah kena attack.. haha

Solihin Zubir said...

buku yakjuj makjuj tu mmg popular.. best seller kot..
tp sy sindri blom sempat baca lagi..
sy stuju kalau awk nak berkongsi di blog nnt apa yg awk baca.. =)

Nulia said...

adan : hehehe...tak sangka pulak ada yg ambil berat pasal kamera nie ..haha
btw , tenks ya ^_^

Nulia said...

solihin : owh , okay ... saya baru mula baca ... xpe nanti saya update topik dlm buku tu yg best ^_^ ....

JD Jen said...

wahaha! pasni pakai camera baru laa ye? bole amik gamba basikal byk2! heh!

Nulia said...

JD JEN : hahaha..itulah , nanti femez pulak beskel saya tu sya tak boley guna....byk bikerazzi ...haha XD

ir. chung-ho said...

namo pak cik di situ... : D
wakakakaa