Friday, March 18, 2011

Ditag Oleh Photographer Yang Tampan !!!

Assalammualaikum semua ...
Hari ini pagi yang ceria bukan ???
Kalau tak ceria , cubalah bikin ceria ya !!!

Kembali kepada topik asal ...
Saya ditag oleh photographer yang tampan ...
hahaha ... siaplah photographer ni ....
alamatnya nanti...
kena serbu oleh para wanita blogger ...
http://www.emocutez.com
hehehe

Saya beberapa kali sudah ditag , cuma saya ni pening-pening lalat ...
tak faham ... tag ??? tag ??? tag ??? perlu buat apa ???
http://www.emocutez.com
sekarang masih kureng faham..adalah faham sikit ...
di facebook saya asyik ditag
'' Rahsia Tarikh Lahir Pasangan Anda ''
amende pulak ???? sebila pula saya ada pasangan ni...
http://www.emocutez.com
saya masih Solo seperti selalu ..apalah...hehe

Mari saya cerita sikit si jejaka tampan nie ...
Saya pergi survey di facebooknya dan blognya ...
http://www.emocutez.com
DAN.....
Saya suka pegi blognya kerana entrinya
relax2 , selamba dan happening sometime ...
Dilahirkan di  Sabah , negerinya berjiran dengan tanah lahir mama saya ....
Dia jugalah yang cadangkan saya untuk membeli Canon 1000D ..
hahaha ... bestnya !!!!!

Mula-mula saya pergi blognya , saya renung wajahnya ....
http://www.emocutez.com
tak bermaksud apa-apa ya !!!
dalam otak ni tengah fikir...
 '' La , ni orang mana plak ,  tak kenai ??
Muka tak macam orang semenanjung pun??? 
Kacukan pa blogger ni ??? ''
( Loghat Kedah okay !! Saya Kedahan )
hehehe...Jangan marah Mr . Photographer !!!

Setiap kali saya buka facebook , mesti dia online juga ...
ish-ish-ish... rajin juga !!!
Okay , itu sahaja yang saya boley ceritakan kisah jejaka tampan ni ...
kalau cerita habis-habisan , kang Mr Photographer tu tak nak ke sarang saya lagi...
http://www.emocutez.com
Mesti ada yang tertanya , apakah nama sebenarnya ???
Silalah ke sini .... bila anda ke sana pasti anda tak kembali ke sarang saya ..
haha ... KAT SINI CEQ! ...

Okay , saya dah tak larat nak menaip sebenarnya ...
semalam buat nota rujukan nota sains untuk adik ...
http://www.emocutez.com
habis jari mulus-mulus ku ini ..eheheh

Mari kita terbang ke soalan tag nie ...
 hurm....hurm...hurm...

Mulakan dengan Bismillahirahmannirahim ...

1. Adakah Anda Rasa HOT ?
Memang pun !!! Sudahlah sekarang musim panas , kena pulak line internet
tahap gaban bak kata pepatah Chawi  ....
http://www.emocutez.com
Hot ! Hot ! Hot !

2.Upload Wallpaper Lappy/PC ?
Eh , kena ke ??? Saya punya slide show ??
macam mana erk ... tak pe , abaikan sebentar bab upload foto ni ..


3. Cerita pasal Gambar ...
'' Ada sekkor kucing berekor...
dalam raga ceq pianor ...
moin-moinlah dio ngan kucing berekor ..
sambil-sambil mengayuh basikor ..
lolololololololo....''
http://www.emocutez.com

Cerita pasal gambar atas ke ???
Ini gambar Oreinne dalam raga basikal ...
Time tu saya baru sahaja balik dari world tour ..chewah ..
tour kampung jer pun ....ngee
saya jumpa Oreinne tengah mengurat kucing milik menantu tok imam ..
terus saya ambil  Oreinne dan menasihatinya ...
http://www.emocutez.com
'' Oreiine-Oreinne taw dak hampir maghrib , tak boley dating time ni
tak baik , Tak sopan jiran tengok ,  okaeh sayang?''
Oreinne jawab'' Nyauw~~~ ''
then , saya pun letak Oreinne dalam raga dan pulang ...
hahaha ... terharu tak dengar kesah ni ....
Tuan Yang Prihatin !!!

4. Bila kali terakhir anda makan ayam ?
Lagi-lagi ayam , minggu ni dah banyak kali dengar perkataan ayam ...
ayam kena gilis , patah leher ...
erkkk , okay-okay ... hari Isenin kat Chicken Rice Shop !!!
Mantopp !!!

5. Lagu terakhir yang anda dengar ???
Entahler , saya dengar lagu Cina ... tak tahu pulak namanya
main dengar jer .. hehehe
tapi dalam lirik tu ada Wo Ai Ni ....
hahaha ..itu jer yang saya faham ..
1 Malaysia tak saya ni ???
http://www.emocutez.com
hahaha ..cepat tampor Nulia !!!....

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini ??
Erm ... Saya nak sambung musik piano saya hingga habis dan berbasikal
dan kacau anak jiran sebelah rumah saya ni ...
hehe ... saper nak join ???
Menyihatkan badan taw !!!

Fuhhh ... panjang soalan tag ni encik Photographer !!!
Huhuhuhu ....

7. Selain nama sendiri , anda dipanggil apa ??
Banyak juga .. kejap ...
Mama , abah & adik : Kakak
Abang : CikNongah
    Kawan : Nad / Nady / Nulia
Asif : Cik Tengku
Mr Photographer : Cik Basikal dan Piano
Bagaimana ??? Banyak tak ???

8. Tag 8 Orang ?
Masya-Allah , ramainyer ...
kalau nak tag orang sudah ditag boley ker ???
lantak jer , hahaha ..
sape halang kena wushu attack oleh Nulia haha

1.--> JD JEN
3. --> NUB
4. --> ADAN
6.--> MIA LIANA
7.--> CHAWI
8.--> CHUNG-HO

9. Siapakah No 1 yang anda Tag ?
Mr. JD JEN , saya suka blognya kerana setiap entri memang happening ...
mesti kena lawat blognya setiap hari ... hahaha

10. Katakan sesuatu kepada no 5 yang anda tag ?
Mr Kau kesah ?? Plot-plot kehidupannya memang menyeronokkan  
saya suka entrinya dan foto-foto yang diambil dari mr google ...
blogger ni memang rajin ... rajin macam saya tak ???
Cepat letak bom kat Sini !!!

11. Orang ketiga ditag berhubungan dengan siapa ?
Hurm , entahlah .... saya pun tak pasti ... xpe , nanti saya soal siasat...
 orangnya cool sahaja dengan loghat utara
yang saya minati dam saling memukul antara satu sama lain
.... hahaha ..kami satu geng !!!

12. Bagaimana dengan no 4 ?
Mr Adan ni cool dan chill ...
Saya suka foto yang disnap olehnya ..
cantik gempak gitu ...
sayalah yang berithu Surah Al-Kahfi kepadanya ..
http://www.emocutez.com
hahaha..Peace!!

13.Pesanan buat no 6 ?
Buat Madame Mia Liana , anak anda sangat comey ....
apa kata , madame suruh saya jaga anak anda  hehe
..mesti sihat belaka ....
Kirim salam kepada anak madame ya ^_^

14. Kata-kata Cinta buat no 2 ?
Uihhh , ayat-ayat cinta ke ??? tak ada apa-apa ...
Btw , saya ingin seorang kakak ... saya sayang kak waheeda
macam akak saya sendiri...
semoga kakak dan encik abang berbahagia ^_^ ..
http://www.emocutez.com
kad jemputan jangan lupa beri ye hehe

15. Adakah no 7 dan 8 mempunyai persamaan ?
Ada !!! Di depan nama mereka ada huruf  ''C''
yang bermaksud COOL !!! CHILL !!!

16. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang ditag no 1 ?
Lima perkara ya ???? Hurm....
macam nak senarai Rukun Islam pula ...hehe
Pertama ... dia seorang bapa yang cool
Kedua ... mempunyai rambut palsu ala-ala Alleycats ...
Ketiga ... bekerja kat kilang kut ?????hehe
Keempat ... suka langgar blog saya dengan banana boat !!
Kelima ... ada facebook yang ditekan di kaki , hebat !!!
saya juga ada !!!

17. Persamaan antara lembu dan kambing ?
Persamaan mereka adalah berkaki empat , kalau berlari tak laju sangat ...
Kalau mengikut saintifik , ehem ehem ....
Haiwan ini adalah herbivor yang dikenali sebagai Ruminan
Ruminan ialah haiwan yang meluahkan makanan dari perutnya ke rongga mulut
untuk diblenderkan semula sebelum makanan tu ditelan semula ...
perut ruminan ini ada empat ruang !!
amacam sudah faham ?

18.Perasaan ketika menjawab tag ini ?
Perasaan saya ni dah membuak-buak nak buat jahat di blog
orang yang saya tag ini ..hahahahahahahahaha!!!!!
besiap sedialah wahai lapan orang ini !!!

19.Adakah anda tahu Rizman itu seorang yang sengal ?
Ermmmm ... sape lak Rizman ni ???
Bang  Jiman anak jiran belakang rumah saya ke ????
Kalau Rizman tu cerdik pandai taw , ada Master Sains Fizik !!

20. Gay or Les ?
Ish , amende ni ???
buat tak tahu ...
tatatatatatraratatarartatata...
jom makan sambal pulut dengan saya !!!

Fuhhh ..penat juga jawab soalan tag ni ... kepada yang ditag ..
ikut suka andalah nak meneruskan tag ni ataupun tidak ...
HAK MILIK ANDA !!!
BUKAN KERAJAAN  MAHUPUN SWASTA !!!

Diakhiri dengan Alhamdulilah ....
Saya nak pergi berzapin kejap dengan anak jiran sebelah 

p/s : Dari tadi tak habis-habis makan pulut sambal ni ...
gara-gara nak jawab soalan tag ... ^_^ huhu

12 comments:

adan said...

Salam,
thanks kerna join erk..
cik basikal dan piano memang kawan maya yang terbaek..!

erk..! asal tag sye blk.. hahaha...

muke sye ada macam orang myanmar tak? hahaha.. btw saya bukannya pro dalam photography ni.. baru nak belajar gak.. ^_^

Nulia said...

waalaikumslm..hehehe...tenks bro!!!
xpe , nanti ajar saya yep ??? ^_^

ir. chung-ho said...

thanx cik beskal...
tag pak cik dlm entry nie.. : D

Nulia said...

uncle chungho: huhuhu..sama2 ^_^

Nulia said...

uncle chungho: huhuhu..sama2 ^_^

nub said...

wahaha.. kita geng! tq2 naa taq ceq.. insyaALLAH nanti ada masa ceq buat

adan said...

insyaALLAH... kita belajar photography berduet.. hehe

Nulia said...

nub : hehehe...welcem2...^_^

Nulia said...

adan : alrite !!!! ^_^..aik , berduet ???

JD Jen said...

Nulia: aiseh! sudah kene tag ke? ehehe! Okay sista, senang2 nnti aku buat ek? anyway, ich danke ihnen fur mein blog lesen und das tagging mich! heh!

DaK CoMoT said...

wohoho...panjangnyeee...heheheee

qlah said...

wah.. hehe , dapat bnyk info ni.. hehe .

p/s: salam prknln :)