Tuesday, March 29, 2011

Hadiah Tersangat Istimewa !

Assalammualaikum semua ...
Apa khabar ?
Lama benar saya tak update blog ...
apa nak jadilah saya ni ????
Tak berubah pun !

Hari ini indah bukan ?
Pagi tadi saya masak dan kemas rumah ...
selepas itu , saya duduk di hadapan piano ....
dan bermula diari versi piano tu !!!
Seronoknya!!!

Okay , saya terus terang sahaja ...
Saya dapat hadiah istimewa daripada orang istimewa juga ...
ya , saya akan ingat selalu dan selamanya ...

Sempena saya mendapat keputusan SPM baik ...
saya dapat hadiah ini .....

1. Daripada Rusia : Tawaran belajar di MGU ataupun Universiti Negeri Moskow
atau dalam bahasa Rusia Moskovskyj Gosudarstvennyj Universiteit imenei Lomonosova ...
tapi saya panggil Universiti Lomonosova ...
tapi ... 
 saya sambung di akhir entri nanti !

2. Daripada mama : Mama tercinta telah menghadiahkan sebuah buku
berjudul '' Cinta Di Hujung Sejadah ''
Memang buku yang menarik ....
Setiap kali kalau mama menghadiahkan buku ...
pasti kisah cinta ibu ...
wah , ini yang seronok ...
dan yang paling best , ia ada menceritakan sedikit pasal
penggunaan kamera DSLR ni , tentang sejarah , kata-kata
tokoh Fotografi , cara mahu ambil gambar ...
walalupun tak banyak , tapi memang menarik ...
Ini bukunya ....

lorh ??? kenapa  ia berada dlm keadaan 90 darjah ni ???
hai.. xpelah , saya tak reti edit lorh ....huhu
asalkan dpt tunjuk pada semua dah okay ...
hampir setengah jam sya tunggu gambar ni muncul....
punyalah laju broadband saya ni ......

3. Dalam beberapa hari lagi , saya akan mengkhatam Al-Quran buat kali keduanya ...
sebelum result keluar , saya sudah khatam ...
sekarang , selepas dapat result saya mahu khatam lagi ...
Alhamdulillah ...

4. Daripada Eric Wong : Dialah lelaki yang pernah menyukai saya selama
empat tahun , tetapi saya tidak pernah menyukainya ...
saya hanya anggap dia sebagai kawan rapat sahaja ...
saya tidak bersedia untuk bercinta semasa dalam alam persekolahan ..
saya risau dan takut jika terjebak dalam masalah sosial
yang kerapa berlaku di sekolah saya tu ...
Astagfirullah ...

Erk , kembali kepada hadiah daripada Eric Wong sebelum result SPM keluar...
dia telah melukis wajah saya dan memberinya kepada saya ...
wah , terharunya ...
terima kasih Eric ..
maaf yang lukisannya tak boleh ditunjuk...
kerana ia sangat istimewa ...
Eric juga ada berkata ;
'' Please , keep it from everyone . Im trust you .. Thank you for everything ''
erm , ini saya kasi surat yang dia bagi kepada saya ...
saya tampal dalam buku diari saya ngeee...

okay , saya faham ada grammar error di situ ... abaikan sahaja !
memang sudah suratan takdir ia begitu !!! hehe :p
dia beritahu saya , dia akan tetap tunggu dan menunggu mendapat petunjuk ...
ermm, tapi hati saya masih tertutup ...
sekarang ini , hati saya terbuka untuk cinta Abadi dan cita-cita ...
biarlah saya mendapat cinta itu sendiri selepas bernikah .....
saya selesa ..

p/s : saya memang ada check grammar error dia ...hai...

Dan hadiah terakhir adalah saya tak sabar-sabar mahu belajar di universiti ,
mengembara bersama kamera Canon tersayang mengumpul cerita ...

Owh ya , pasal hadiah pertama ''MGU'' , saya terpaksa menolak tawaran itu
barangkali kerana saya mahu meneroka dan belajar di negeri sendiri dahulu ..
secara fizikal dan menatl belum bersedia mahu ke sana ...
kerana kejuta budaya yang menakutkan ...
kalau saya cerita di sini mungkin kamu semua akan ...
ermm , tak mengapalah baik jangan beritahu ....
setakat di sini dahulu ...
bila saya sudah bersedia
saya akan ke sana ... melewati dunia seberang ...

okay , maaf tak ada ilustrusi yang bergerak-gerak tu , line slow ....
dan saya mahu berterima kasih dengan jejaka Rusia yang bernama Sergei ...
Moga kita bertemu lagi ....

hehehe ... mahu undur diri dahulu ...
ada banyak kerja yang perlu diselesaikan ...
lalalalalala....

p/s : sebenarnya penulis blog ini sibuk dengan facebook dan buku ...
okay-okay , saya tak ada idea actually nak update pe ...

Salam rindu , cinta dan sayang ....
uweekkksssss.......cepat tampor nulia laju-laju !!!

14 comments:

adan said...

Semoga berjaya kelak cik basikal dan piano.... ^_^

IJAT360 said...

wah nadyra dapat tawaran pi obersea..tapi nape x nak gi pulak? sayang je taw.aha tapi sape eric wong tu?hehe.itu yang menjadi persoalannya setakat ini.hihi.^_^

nelly said...

Tahniah !!
=)

Nulia said...

adan : haha...tenks mr.empunya blog aku dan dirinya ..lalalala

Nulia said...

ijat : nadyra ??? eh ??? mana tahu nama ni ??
saya tak tahu camne nk explain ...haha...xpe2 ...nanti sya ceritakan ...
eric wong ??? nak tahu kah siapakah dia ??? hehe....sabar2..

Nulia said...

nelly : thank you kak...hehe ^_^

JD Jen said...

Congrats sista!
Cuma kena igt laa,
Ikut kata hati bila membuat pilihan..
Jgn nnti menyesal dikemudian ari..
Peluang terbaik hanya dtg sekali..
Thats why banana never fruit twice!
Kahkahkah!

Nulia said...

JD JEN : tenks bro !!!!hehehe...
sebab itu mahu blajar di malysia dahulu...ada sebab musabab yg tak boley ditaip di sini ..hmm.camne nk explain..ia sensitif sikit ..hai.... mgkin mohon u lain .... ^_^

Surie said...

All the best sis!!

Solihin Zubir said...

alaaa.. knapa tak terima ja tawaran tu.. xnk pisah ngan mak la tu.. ;-p

erm.. cinta di hujung sejadah tu nmpk cam best..

Nulia said...

surie : thank you kak surie .. ^_^

Nulia said...

solihin : hahaha...ermm, boley dkatakan begitu .. :p ..

memang menarik pun novel tu ! ^_^

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

CINTA ITU IBARAT SAMBAL BELACAN BERTEMU ULAM

Nulia said...

brutalsolo : owh ??? gitu ek ?