Thursday, March 10, 2011

Aku , Kamu dan Sahabat ...

Assalammualaikum semua ...

Saya nak tanya kamu semua , hari ini kamu happie tak ???
kenapa tak happie ???
meh , bagitau kat saya ....
saya sudi mendengarnya ...

Khas buat sahabat , schoolmate , classmate , housemate... ^_^






Wahai sahabatku , aku rindu ketawamu  , aku rindu gurauanmu ...
aku rindu melatahmu ,
 aku rindu kamu menjerit nama sahabatmu ini dari tingkat tiga ...
aku rindu  detik-detik kita semua bergembira ...
walaupun pada saat itu kita dilanda masalah ...
aku rindu semasa kita kena berlari keliling padang kerana tidak memakai baju PJK
aku rindu kita didenda kerana lupa hantar report Kimia

aku rindu semasa kita termasuk tandas lelaki ...
dengan muka seayu mungkin , pura-pura tak ada apa-apa berlaku ...
aku rindu kita bermain gitar bersama semasa Ustazah ada meeting ...
saya rindu kata-kata semangat kalian yang membara-bara ..
habis terbakar semua harta benda aku ...
aku rindu kalian yang suka menyakat orang tak habis-habis ...

aku rindu kita basah kuyup kerana berlari bawah hujan ke perhentian bas ...
aku rindu semasa kita belajar bersama-sama dengan kilat guruh yang menyambar ....
aku rindu kita buat tawaf di keliling sekolah ...
aku rindu kita tergelincir semasa dalam perjalanan ke koop ...
aku rindu kita mengusha senior hensem naik motor ...
aku rindu kita menonton marathon lepas sekolah tamat ...

aku rindu semasa kita mengipas antara satu sama lain ...
( kipas kelas rosak lorh ! Panas wei ! )
aku rindu semasa kita rebut novel di library ...
aku rindu semasa  kita buat bising di dewan ...
aku rindu semasa kita terpaksa berkongsi roti kerana roti dah habis di kantin  ...
aku rindu semasa kasut tercabut dalam lumba lari 100 meter ....
sukantara tu beb ....
malu guling-guling ....

Aku rindu kita terpaksa meniru jawapan Admat budak pandai kelas kita ...
aku rindu semasa kita bersusah payah menyiapkan sketsa kelab ....
aku rindu semasa kita tidur di asrama UKM ...
jumpa hantu taw !!!
Best !

Aku Rindu Kalian ...
Dalam seminggu lagi , kita akan berjumpa ...
Seronoknya ...

10 comments:

nelly said...

wah ...so sweet ..........

Nulia said...

hehehe..sweet ke ? mcm cokelat tak ??? hehehe..memang sweet oun diorng ni .. ^_^

JD Jen said...

Rindu kalu pegi la karaoke lagu Rindu dr kumpulan Spin! kahkahkah!

nabila izyani said...

tido asrama UKM??
jumpe hantu apa nulia.. awat tak habak kat bella.. t boleh teman nulia tido.. haha

zaman sekolah adalah zaman yang paling seronok ..=)

Nulia said...

Jd Jen : uih , tu rindu amende tu ? heheehehe ^_^

Nulia said...

nabila izyani : hehehe... duk kat UKM gak ke ? lar , awat tak habaq , kalau dak boley becamping ramai2 kat asrama tue ..heheh.. ^_^

Whoopz said...

Rindu nak jumpa hantu? Heheh

Nulia said...

whoopz : mana der , kenangan jumpa hantu tu yg menarik , riuh satu bgunan..semua saya punya pasal

Pacek ABU sifir said...

jum te nyanyi lagu sahabat ramai2 hee..mm rindu la pulak time study

Nulia said...

pacek abu sifir : hehehe....jom2 ^_^